duminică, 25 ianuarie 2015

2 reușite

1 . Elenuța avea o frică imensă de spălatul pe cap ( eu nu știam asta ) . Într-o zi , mama îmi spune :
- Eca , du-te și ai grijă de Ele , că-și face baie !
Eu :
- Da , mami ! ( . . . )
Tot vorbind eu cu păpușica aceea drăguță , mi-a venit ideea să o învăț să se joace de-a sirena ( are 2 ani ) . Știind că e prea mică , i-am spus să stea cu părul în apă și că așa stau sirenele mici . Când a veni mama s-o spele pe cap eu am plecat și m-am dus liniștită la birou . Însă n-a durat mult timp și am auzit un țipăt de uimire ( venea dinspre baie ) . M-am îndreptat spre toaletă și am întrebat-o pe mami dacă s-a întâmplat ceva . Ea mi-a zis că Elenei îi e frică să se spele pe cap , însă acum se bagă chiar singură cu capul în apa din cadă și că Elenuța i-a spus că eu am învățat-o asta . M-a întrebat dacă e adevărat . I-am răspuns că da și că era normal să . . . dar n-am reușit să termin de vorbit , pentru că mama a început să mă laude . Eram fericită că mi-am făcut mămica veselă , dar mă simțeam stânjenită din cauza laudelor .

2 . După un an de eforturi , am reușit să-l învăț pe Grigo , frățiorul meu isteț de 4 ani , să citească din cărți . A citit singur un rând din cartea " Heidi " . Ce mai bucurie a fost pe capul amândurora , vă imaginați !

   Sunt mulțumită de aceste două reușite !

4 comentarii:

 1. Eca cati anisori ai? Te intreb pentru ca am si eu o fetita de 8 ani jumatate, care fetita are si ea un fratior de 4 ani jumatate :) Ma gandesc sa ii sugerez si ei sa incerce sa il invete ceva: Poate in acest mod nu vor mai avea atat de multe dispute. Te felicit pentru vocabular!

  RăspundețiȘtergere
 2. Am 9 , fac 10 pe 29 mai ! Mulțumesc !

  RăspundețiȘtergere
 3. Eca...fontul din ultimile postari este f f greu de citit.

  RăspundețiȘtergere
 4. Da ??? Eu l-am făcut totdeauna pe același font . . . Uite l-am schimbat !

  RăspundețiȘtergere